Експорт зерна: ПДВ та вивізне мито ~ U-Tax Blog

четвер, 27 жовтня 2011 р.

Експорт зерна: ПДВ та вивізне мито

© Роман Блажко

Жовтень цього року (2011) виявився досить багатим на приємні сюрпризи для експортерів зернових культур.

Згідно із законом від 7 жовтня 2011 року № 3906-VI (набрав чинності 22 жовтня 2011 року) скасоване вивізне мито на пшеницю та кукурудзу. Залишилося чинним лише вивізне мито на ячмінь.

Однак, сповнена бажанням захистити вітчизняного сільгоспвиробника, Верховна Рада на цьому не зупинилися і 20 жовтня 2011 року під час прийняття закону про внесення змін до Податкового кодексу стосовно спрощеної системи оподаткування (законопроект № 8521) відновила нульову ставку ПДВ на операції з експорту зернових культур.

Якщо останній закон буде підписано Президентом, експортери зерна отримають можливість заявляти до бюджетного відшкодування суми ПДВ, сплачені постачальникам такого зерна, якої їх було позбавлено з прийняттям Податкового кодексу.

3 коментарі:

  1. Добрий день! трохи не в тему але-тут вказані напевно старі данні по ввізному миту? http://allfinance.org.ua/Mitnij%20Tarif/Suchasne%20Mitno-tarifne%20Reguljuvannja%20Eksportu-iiiimportu%20SiiiiL%27kogospodars%27koiiiii%20Produktsiiiiiiiii.htm

    ВідповістиВидалити
  2. Шановний Sergey_w, дійсно трохи не в тему. Я пишу про вивізне (експортне) мито, а Ви мені дані про ввізне (імпортне) мито.
    До речі, не все так добре і склалося для експортерів зерна за результатами жовтня 2011. Вивізне мито то скасували, а от, з нульовою ставкою пощастило менше. Президент заветував законопроект № 8521 у частині нульової ставки ПДВ, оцінивши, що від прийняття такого положення бюджет втратить до 5,5 млрд. грн. Врешті-решт закон прийняли без положення про нульову ставку для експортерів.

    ВідповістиВидалити
  3. Вибачаюсь,але дякую за корисну інформацію відносно імпортного мита.

    ВідповістиВидалити