Секрети Mortal Kombat або реєстрація розрахунків коригування до податкових накладних ~ U-Tax Blog

понеділок, 20 лютого 2012 р.

Секрети Mortal Kombat або реєстрація розрахунків коригування до податкових накладних

Фото з http://donbass.ua
Під час зустрічі з представниками Державної податкової адміністрації України (відбулася 1 лютого 2012 року в офісі Європейської бізнес асоціації) податківці поділилися технічними секретами реєстрації окремих розрахунків коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Рецепт настільки заплутаний, що нагадав секрети до Mortal Kombat, комп’ютерної гри «файтинга», яка найбільше запам’яталася мені з дитячих років. Ці секрети дозволяли відкрити нові приховані можливості гри. Для того, щоб їх задіяти, необхідно було натиснути велику послідовність кнопок на джойстику ігрової приставки.

Майже до таких самих хитростей повинні вдаватися платники ПДВ при реєстрації розрахунків коригування до податкових накладних, виписаних 2011 роком і незареєстрованих у Єдиному реєстрі податкових накладних. Це стосується, наприклад, податкових накладних, які не підлягали реєстрації у 2011 році з огляду на недостатність зазначеної у них суми ПДВ, однак стали такими, що підлягають реєстрації з 1 січня 2012 року, коли набрали чинності нові більш суворі вимоги до реєстрації податкових накладних.

Спочатку платник ПДВ реєструє податкову накладу і отримує повідомлення про відмову у прийнятті її до реєстрації. Потім він, не зважаючи на зміст отриманого повідомлення, реєструє розрахунок коригування до такої податкової накладної. Обов’язково, щоб ці дії були вчинені у рамках одного операційного дня.

Система порівнює дані податкової накладної і розрахунку коригування і врешті-решт реєструє їх у Єдиному реєстрі податкових накладних.  

Немає коментарів:

Дописати коментар