Зміни до правил трансфертного ціноутворення ~ U-Tax Blog

пʼятницю, 13 червня 2014 р.

Зміни до правил трансфертного ціноутворення

30 травня 2014 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення трансфертного ціноутворення» (Закон Хомутинніка).

Нижче коротко про основні зміни, запровадженні цим законом:

- Граничний строк подання звіту про контрольовані операції за 2013 рік перенесено з 1 травня до 1 жовтня 2014 року. Платники, які не подали звіт до 1 травня, матимуть змогу зробити це до 1 жовтня 2014 року. Крім того, платники, які хоча і подали звіт до 1 травня, але допустили у ньому певні помилки, матимуть додатковий час на виправлення помилок без застосування до них будь-яких штрафних санкцій.

- Штраф за неподання звіту про контрольовані операції становитиме 100 мінімальних розмірів заробітної плати, а не 5% від загальної суми контрольованих операцій, як це було раніше.

- Штраф за неподання документації про контрольовані операції зменшено з 100 до 10 мінімальних розмірів заробітних плат.

- Продовжено до 31 грудня 2014 року період застосування штрафу у розмірі 1 гривня при визначенні податковим органом податкових зобов’язань у зв’язку із застосуванням правил трансфертного ціноутворення.

- Передбачено до 31 грудня 2014 року звільнення від штрафних санкцій при самостійному коригуванні платником податкових зобов’язань у зв’язку із застосуванням правил трансфертного ціноутворення.

Немає коментарів:

Дописати коментар