Зміни до Податкового кодексу (ПДВ) ~ U-Tax Blog

четвер, 18 серпня 2011 р.

Зміни до Податкового кодексу (ПДВ)



У своєму пості від 29 липня 2011 року я вже згадував про зміни, внесені законом від 7 липня 2011 року № 3609-VI (законопроект № 8217) до Податкового кодексу в частині адміністрування податків. Нижче піде мова про найбільш значимі (на мій погляд) зміни, внесені цим законом щодо ПДВ:

1. Доповнено підстави для добровільної реєстрації платником ПДВ. Платником ПДВ може зареєструватися особа, статутний капітал або балансова вартість активів (основних засобів, нематеріальних активів, запасів) якої перевищує 300 тис. гривень;

2. Уточнено підстави для автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ. Знижено вимоги щодо питомої ваги операцій, до яких застосовується нульова ставка: з 50 до 40% від загального обсягу поставок платника податку, що бажає отримати автоматичне бюджетне відшкодування. Конкретизовано, що при визначенні суми розбіжностей між податковим кредитом платника податку, що претендує на автоматичне бюджетне відшкодування, та податковими зобов'язаннями його контрагентів беруться до уваги три попередні звітні періоди (один квартал).

3. Дещо змінено порядок оформлення податкових накладних. Податкова накладна щодо підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, повинна включати код товару згідно з УКТ ЗЕД (Український класифікатор товарів зовнішньоекономічної діяльноcті). Реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних дозволяється протягом 20 календарних днів, наступних за днем їхньої виписки.

Звертаю увагу, що закон № 3609-VI набрав чинності з 6 серпня 2011 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар