Новела 3 - новий підхід до визначення строків розгляду справ ~ U-Tax Blog

середу, 12 липня 2017 р.

Новела 3 - новий підхід до визначення строків розгляду справ

Співавтор Антон Гаврик

Продовжуємо серію публікацій на тему найбільш яскравих змін нової редакції Кодексу адміністративного судочинства України для практики вирішення податкових спорів.  

Нижче пропонується огляд третьої, звісно, на наш погляд, за значимістю зміни, яка стосується нового підходу до визначення строків розгляду справ.

Огляд інших значимих змін  доступний тут: новела № 1, новела № 2.  

Автори законопроекту пропонують новий підхід до визначення строків розгляду справи: строки розгляду справи будуть більш тривалими, ніж зараз, але обіцяють жорстко контролювати їхнє дотримання.

Сподіваємося, що поширеної на сьогодні ситуації, при якій суд “заходить” у письмове провадження  і не вирішує справу місяцями, вже не буде.  

Загальний строк для розгляду справи у суді першої інстанції становитиме 90 днів проти сьогоднішнього одного місяця. Враховуючи підвищене значення підготовчого провадження “по-новому”,  60 днів з цих 90 днів відводитиметься на підготовче провадження і 30 днів  - на розгляд справи по суті.

Загальний строк розгляду справи у судах апеляційної та касаційної інстанцій  становитиме 60 днів при оскарженні рішень  і 30 днів при оскарженні ухвал. Нагадуємо, що на даний час  строк розгляду справ судами апеляційної та касаційної інстанцій становить один місяць і не залежить від виду оскаржуваного судового рішення.   

* Фото з http://briandhunter.org

Немає коментарів:

Дописати коментар