Новела 10 - нові правила обміну процесуальними документами ~ U-Tax Blog

суботу, 19 серпня 2017 р.

Новела 10 - нові правила обміну процесуальними документами

Співавтор Антон Гаврик

Продовжуємо серію публікацій на тему найбільш яскравих змін нової редакції Кодексу адміністративного судочинства України для практики вирішення податкових спорів.  

Нижче пропонується огляд десятої за значимістю, на наш погляд,  зміни, яка стосується нових правил обміну процесуальними документами.


Як ми вже зазначали при розгляді інших змін, законопроектом передбачається нова “філософія” судового розгляду, направлена на швидкий та оперативний розгляд справи по суті за рахунок проведення ґрунтовного підготовчого провадження.

Новий підхід передбачає завершення обміну процесуальними документами ще на стадії підготовчого провадження. Такого як на сьогодні масового подання сторонами процесуальних документів на етапі розгляду справи по суті  має не бути.
Крім того, проект дещо змінює назви процесуальних документів та встановлює чітку послідовність їхнього подання.

Так, після подання позову відповідач подає відзив на позов (нова назва нинішнього  заперечення на позов). Позивач може підготувати відповідь на відзив. Отримавши від позивача відповідь на відзив, відповідач може подати свої заперечення на таку відповідь.

* Фото з http://fixate.io

Немає коментарів:

Дописати коментар