Новела № 15 - зміна розмірів судового збору ~ U-Tax Blog

пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

Новела № 15 - зміна розмірів судового збору

Співавтор Антон Гаврик

Продовжуємо серію публікацій на тему найбільш яскравих змін нової редакції Кодексу адміністративного судочинства України для практики вирішення податкових спорів.  

Нижче пропонується огляд п’ятнадцятої за значимістю, на наш погляд,  зміни, яка стосується нових розмірів судового збору.


По-перше, планується довгоочікувана зміна - запровадження верхньої межі судового збору за подання позовів майнового характеру юридичними особами та суб’єктами владних повноважень. Верхня межа буде встановлена на досить високому рівні у   350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб*.

По-друге, дещо зростуть  виражені у відсотках ставки судового збору. Для позовів майнового характеру, які подаються  юридичними особами та суб’єктами владних повноважень, - це буде 2%, а не 1,5 % як зараз. Розмір судового збору за подання апеляційної скарги становитиме 150 % від розміру ставки, яка сплачувалася при поданні позовної заяви (проти сьогоднішніх 110%), а розмір судового збору за подання касаційної скарги - 200% (проти сьогоднішніх 120%).

* Станом на жовтень 2017 року розмір прожиткового мінімумів для працездатних осіб складає 1 684 грн.

** Фото з http://www.yaplakal.com

Немає коментарів:

Дописати коментар